1800 de doze din vaccinurile donate de România vor ajunge în regiunea transnistreană

1800 de doze de vaccin AstraZeneca, contra COVID-19 – din cele 21 600 de doze donate de România Republicii Moldova – vor ajunge în regiunea transnistreană. Despre aceasta anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, transmite IPN.

Secretarul de stat al Ministerului, Tatiana Zatîc, a declarat că astăzi, 1 martie, s-a aprobat Planul de repartizare a vaccinului pentru toate instituțiile medico-sanitare din țară. Au fost întreprinse toate măsurile ca vaccinarea să aibă loc în condiții sigure și există toate capacitățile necesare pentru a realiza planul național de imunizare.

Epidemiologul Alexei Ceban a menționat că jumătate din vaccinuri vor fi distribuite la centrele de sănătate publică din teritoriu. De acolo, acestea vor fi distribuite la centrele de vaccinare. În primă etapă, va fi vaccinat personalul asistenței medicale spitalicești, de la reanimare și din secțiile COVID-19. Monitorizarea vaccinării va avea loc cu ajutorul unui registru electronic.

Într-o postare pe o rețea de socializare, președintele Maia Sandu a declarat că noul coronavirus nu trasează linii de demarcație. „Pe malul stâng, unde locuiesc cetățenii noștri, nevoia de vaccin este la fel de mare. De aceea, o parte din dozele de vaccin primite de noi urmează să fie distribuite locuitorilor regiunii transnistrene, în special pentru imunizarea lucrătorilor medicali din prima linie”, a notat șefa statului.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/1800-de-doze-din-vaccinurile-donate-de-romania-vor-7967_1080038.html#ixzz6nwHUw5GW