42 de medici și asistenți români ajung astăzi în Republica Moldova; Premierul României, prezent la îmbarcare

Premierul României, Ludovic Orban, a participat, la Iaşi, la îmbarcarea echipei de medici şi asistenţi români. De asemenea, au fost prezenți ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat.De altfel, ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va efectua astăzi o vizită la Chişinău.
Tot astăzi, Guvernul României va aproba o hotărâre pentru alocarea unei donații către Republica Moldova.
„Astăzi, în carul ședinței de Guven, vom adopta o Hotărâre de Guvern în care vom alocă o suma importantă pentru o donație către Republia Moldova, materiale, medicamente, substanțe neceare în bătălia anti-COVID. Va fi vorba de 500.000 de măști FFP2, FFP3, 50.000 de combinezoane, Plaquenil, Kaletra”, a declarat Ludovic Orban.
Luni, preşedintele român Klaus Iohannis a anunţat că România va trimite în Republica Moldova o echipă de medici şi personal medical, dar şi materiale de protecţie.
„În Republica Moldova situaţia este complicată şi România, care se consideră un partener extrem de important – credem noi că cel mai important al Republicii Moldova -, va pregăti şi va implementa în câteva zile două măsuri importante: prima – o echipă de medici şi personal medical se va deplasa în Republica Moldova pentru a ajuta spitalele de acolo, pentru a ajuta personalul medical şi medicii de acolo să facă faţă mai bine acestei epidemii; o a doua acţiune va consta în trimiterea de măşti şi materiale sanitare, materiale de protecţie, ba chiar medicamente din rezerva noastră în Republica Moldova pentru a ajuta cetăţenii de acolo să treacă mai uşor peste această epidemie”, a spus şeful statului român, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

sursa:https://www.jurnal.md/ro/news/52fd99d4d88d38b5/video-42-de-medici-si-asistenti-romani-ajung-astazi-in-republica-moldova-premierul-ludovic-orban-prezent-la-imbarcare.html?fbclid=IwAR3lhGVn6OinBfNffEy2qGIUIBNwtCaH9w3VUzAwTc1gciXCYmjcWFTQFMs#.XqqLgXC52P4.facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *