6 persoane – sanctionate contraventional pentru ca au incalcat regimul de autoizolare.

Sase persoane au fost sanctionate contraventional pentru ca au incalcat regimul de autoizolare, spune ministrul Sanatatii Viorica Dumbraveanu.

Viorica DUMBRAVEANU, MINISTRUL SANATATII, MUNCII SI PROTECTIEI SOCIALE: „Ieri, de catre organele de politie, in colaborare cu asistenta medicala primara au fost monitorizate persoanele care se aflau in regim de autoizolare la domiciliu si aceasta monitorizare s-a realizat in privinta la 2149 de persoane.

Tot ieri, au fost aplicate sanctiuni contraventionale pentru sase persoane care au incalcat regimul de autoizolare si vreau sa mentionez ca nu este vorba despre incalcarea regimului conditionata de niste necesitati vitale, am avut si cazuri cand persoanele s-au adresat la medicii stomatologi. Iarasi, in contextul a ceea ce a mentionat OMS-ul si ceea ce vorbim in ficare zi – autoizolati-va, respectati regimul de autoizolare, nu va expuneti pe dvs si pe cei din jur riscului de contaminare cu Covid-19.”

De aemenea, din momentul aprobarii hotararilor Comisiei pentru Situatii de Urgenta au fost inregistrate in total 38 de procese verbale. 33 se refera la agentii economici si cinci procese se refera la persoanele care nu au respectat masurile impuse. Amenzile aplicate ajung la suma de circa 800 de mii de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *