Alte 100 000 de teste rapide pentru detectarea SARSCoV-2 au fost distribuite ANSP-lui

Alte 100 000 de teste rapide de diagnostic pentru detectarea SARSCoV-2 au fost distribuite laboratorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Acestea urmează să fie repartizate asistenței medicale primare și spitalicești, în scopul fortificării capacităților de diagnostic și depistare a virusului în rândul populației. Testele vor fi folosite în unitățile de primiri urgente și la nivelul asistenței medicale primare, transmite IPN.

Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale informează că persoanele care prezintă simptome COVID-19 sau care au fost în contact cu o persoană confirmată pot realiza testul rapid gratuit, adresându-se la medicul de familie. Testarea rapidă trebuie aplicată în primele zile de la debutul simptomelor. După această perioadă, rezultatul testului trebuie ignorat, deoarece ar putea prezenta rezultate incorecte. În situația în care persoana prezintă simptome de COVID-19, iar testul rapid este negativ, specialiștii recomandă să fie efectuat testul prin metoda PCR.

Testarea rapidă permite obținerea rezultatelor într-un timp scurt, sporește capacitatea de gestionare a cazurilor și permite măsuri rapide de sănătate publică și monitorizare a contacților.

În total, în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”, au fost achiziționate 300 000 de teste.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/alte-100-000-de-teste-rapide-pentru-detectarea-sarscov-7967_1080770.html#ixzz6r90LaJZ5