Anatol Moraru// Pielea socialistă ori o bate, ori o lasă

Igor Nicolaevici Dodon așa și nu și-a revenit, se vede, complet după ce Maia Sandu l-a trimis la 15 noiembrie 2020 în knockout.  Un șir de inepții comise cu premeditate în lunile de după rușinoasa sa înfrângere sunt probe grăitoare în acest sens, pe cele mai relevante.

Deși e un perdant, Dodon continuă cu îndărătnicie bolșevică să se considere cu președinte al tuturor cetățenilor dintre Prut și Nistru. De unde și debitează ca un dependent pe facebook de futilități în cantități agricole la rubrica “Președintele răspunde”, chiar dacă nu mai este președinte și nu-l mai întreabă nimeni nimic. Parcă nu m-a lipsit  Dumnezeu de imaginație, dar tot nu cred să pot citi acum, în februarie, ceva de genul  “Președintele Donald Trump răspunde”.

După ce a pierdut lamentabil, ex-președintele a împărțit populația  în secta  votanților lui Dodon, în ingrații rămași pe cernoziomul natal și în afurisiții din diasporă. Fire denivelată și vindicativă, Igor Nicolaevici și-a îndrumat servanții socialiști din parlament să respingă proiectul de lege  potrivit căruia cei din diasporă să poată vota timp de două zile, adică să nu mai stea la cozi interminabile.

Totodată,  haiducul de la Sadova a tras o rafală de imprecații asupra diasporei, învinuindu-i că au ales să plece, că nu au venit 15-20 de ani acasă, și că acum se dau mari patrioți. Fostul boier al pântecului de la Condrița îi îndeamnă pe conaționalii  împrăștiați prin lume să-și iubească țara și să facă ceva real pentru plaiul natal.

Din păcate, ura față de cei care nu vor ca R. Moldova să fie subjugată Kremlinului, s-a așezat ca o ceață deasă pe creierul excitat al lui Igor Nicolaevici.

Dodon se face a uita că moldovenii din diasporă au salvat și salvează de la faliment acest stat, trimițând anual acasă peste un milliard de dolari & euro. Aproape fiecare dintre cei care au plecat, ar putea invoca motive foarte triste ale despărțirii lor de țară. Dodon mai susține că și el ar fi putut pleca în 2009, dar a ales să rămână și să lupte. Aici este ipocrit ca toți socialiștii autohtoni.  Rezultatul luptei pentru binele țării al lui Dodon și a ortacilor săi se vede clar când numărăm casele lor de lux, automobilele scumpe, conturile grase etc.. În rest, ei sunt cei mai buni patrioți din univers.

Și la urma urmei, nu toți au avut norocul de părinții bogați, precum cei ai lui Dodon, care au știut să economisească din leafă și să-i dea milioane.

Sursa: nordnews.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *