Apple renunță la încărcătorul fără fir AirPower ?

Ieri, Apple a prezentat noile sale smartphone-uri și ceasuri inteligente, care nu sunt dotate cu tehnologii inovatoare. De asemenea, era așteptată prezentarea noilor AirPods și a încărcătorului fără fir AirPower. Dar acestea nu au fost demonstrate. Au apărut zvonuri despre faptul că producătorul a abandonat ideea de a lansa AirPower, care a fost anunțat la prezentarea din anul trecut.

Motivul acestor zvonuri este ca după actualizarea site-ului Apple, informațiile despre stația de încărcare fără fir au dispărut. Posibil compania se confruntă cu unele probleme și producerea acestuia a fost amânată pe o perioadă nedeterminată. În plus, în timpul prezentării noilor iPhone-uri nu s-a spus nimic despre suportul tehnologiei de încărcare fără fir Qi. Deși toate smartphone-urile sunt fabricate din sticlă, ceea ce oferă “o încărcare rapidă fără fir”, așa cum se arată în specificații.

Între timp, a devenit cunoscut faptul că Apple a stopat vânzarea iPhone X. De obicei, atunci când Apple lansează noi smartphone-uri, prețurile modelelor anterioare se reduce semnificativ. În acest an, compania a decis să oprească complet producerea modelului jubiliar și a altor două smartphone-uri – iPhone 6s și iPhone SE.

În același timp, Apple a publicat tarifele actualizate pentru înlocuirea bateriilor, care intră în vigoare la 1 ianuarie 2019. Aparent, o astfel de procedură va deveni destul de scumpă, în special pentru noile modele de iPhone. Dacă acum schimbarea bateriei costă 29 dolari, atunci din anul viitor aceasta va costa 49 dolari pentru smartphone-urile iPhone 8, 8 Plus, 7, 7 Plus, 6S, 6S Plus, 6, 6 Plus și SE. Proprietarii de iPhone Xs, Xs Max, Xr și X vor plăti câte 69 de dolari, iar pentru restul modelelor prețul va fi de 79 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *