Aureliu Ciocoi spune că interdicția de a ieși în parcuri nu-și are locul și promite că va fi revizuită

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a recunoscut, după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență, că în dispoziția nr. 1 a Comisei pentru Situații Excepționale (CSE) a fost admisă adoptarea unui punct care a dus la anumite neînțelegeri în societate. Este vorba despre interdicția de a efectua plimbări în parcuri, păduri, zone de agrement. Potrivit lui, astfel de restricții își au locul când se impune izolarea toată a populației la domiciliu și promite că la următoarea ședință a CSE va fi revizuit acest punct, transmite IPN.

„Recunosc, ca președinte al Comisei Situații Excepționale, că a fost o acțiune nu foarte bine gândită, în situația în care municipiul Chișinău, orașul Bălți, și în general Republica Moldova nu cade sub incidența blocajului, carantinei, sau mai nou lockdown-ului”, a adăugat Aureliu Ciocoi.

Parlamentul a decis, în data de 31 martie, să instituie stare de urgență în Republica Moldova pentru 60 de zile, în perioada 1 aprilie – 30 mai. A doua zi, Comisia Națională pentru Situații Excepționale a instituit regim special de circulație a persoanelor în Bălți și Chișinău. În ambele municipii se interzice circulația persoanelor în afara locuinței de la ora 23.00 până la 05.00, de pe 3 aprilie. Excepții fac deplasările în interes profesional, cele pentru asistență medicală sau achiziționare de medicamente. De asemenea, Comisia a interzis circulația și aflarea persoanelor în spații publice: parcuri, terenuri de joacă, terenuri sportive și zone de agrement, iar toți cei care se vor găsi în afara domiciliului sunt obligați să posede un act de identitate.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/aureliu-ciocoi-spune-ca-interdictia-de-a-iesi-in-7967_1080817.html#ixzz6rEgRLkMi