Bălțenii care sunt conectați la Termogaz, pot rămâne fără căldură din cauza neachitării facturilor la timp. „Am primit aviz de la Moldovagaz”

Sectorul locativ din municipiul Bălți, conectat la agentul termic Termogaz, riscă să rămână fără căldură în plină iarnă, din cauza datoriei întreprinderii față de SA „MoldovaGaz”. La momentul actual întreprinderea a primit un aviz din partea MoldovaGaz pentru a achita datoria de trei milioane de lei. 

Potrivit directorului întreprinderii, pentru luna decembrie, oamenii nu au achitat nici jumătate de sumă.

„Deși noi depunem toate eforturile ca să asigurăm cu agent termic toate blocurile, cu părere de rău plățile sunt foarte mici. Care este motivul nu este clar. Dacă la persoanele juridice situația este mai bună, atunci este mult mai grav în sectorul locativ. Pentru luna decembrie au fost facturate energie termică în valoare de 2,4 mln de lei, astăzi au fost achitate 1,1 mln dintre care 470 de mii sunt compensațiile oferite de Guvern. Practic sectorul locativ a achitat doar în jur de 680 de mii de lei. Reieșind din toate acestea, noi reușim să achităm doar jumătate din sumă pentru MoldovaGaz”, a declarat Andrian Crasnobaev.

Totodată acesta a declarat că Moldovagaz a trimis un aviz întreprinderii, în care i-a anunțat despre posibilitatea sistării livrăriii gazelor naturale.

Noi am primit săptămâna trecută un aviz din partea MoldovaGaz că în cazul în care nu ne vom onora datoria, pot fi puse în discuție problema sistării livrării gazelor naturale către Termogaz”, a adăugat Crasnobaev.

Fii mai aproape de echipa TVN.md.