Bani puşi la murat. Deputat PAS: Peste 13 milioane lei donaţi Guvernului pentru lupta cu pandemia stau nefolosiţi

Deputatul PAS, Radu Marian informează că datorită campaniei de colectare a donaţiilor lansată de Ministerul Finanţelor cu 3 săptămâni în urmă au fost acumulate 13,5 milioane lei, din care până în prezent nu a fost utilizat nimic, în pofida faptului că medicii vorbesc tot mai des despre lipsa echipamentului de protecţie.

Acesta menţionează că deputaţii PAS primesc apeluri disperate în fiecare zi de la medici din toată R. Moldova, care roagă să fie ajutaţi, să le fie trimise materiale de protecţie, fiindcă situaţia devine absolut insuportabilă. „La spitalele din Soroca, Glodeni, Căuşeni etc. au fost duse măşti, costume, viziere, pentru că Guvernul nu are grijă de ei. În timp ce banii donaţi Executivului de oameni, companii, partide, stau nefolosiţi…”

„Înţeleg că există proceduri birocratice, dar au trecut totuşi 3 săptămâni de la deschiderea acestui fond (17 martie), timp în care numărul de cazuri şi numărul de medici infectaţi a crescut de aproape 40 de ori!”, scrie Radu Marian pe pagina sa de socializare subliniind că „Moldova area cea mai mare rată de infectare a medicilor din lume!”

„Dragi guvernanţi, treziţi-vă! În astfel de momente, este pur şi simplu criminal să stai pe loc, să ţii banii donaţi de oameni în safeuri şi să nu faci nimic! Acţionaţi!”, a solicitat parlamentarul.

Pentru cei care donează în buzunarul statului – să cunoaşteţi că statul v-a pus banii la murat sau îi va folosi după reţeta motanului Bazilio, notează în context ex-ministrul Sănătăţii Ala Nemerenco îndemnând cetăţenii R. Moldova să direcţioneze ajutoarele direct spre oameni de încredere sau direct instituţiilor medicale.

Potrivit statisticilor oficiale, la data de 8 aprilie numărul lucrătorilor medicali infectaţi cu virusul Wuhan, pe cale comunitară, habituală sau la locul de muncă, a ajuns la cifra de 290, dintre care asistenţi medicali – 99, personal medical auxiliar – 85, medici -79, felceri – 21, farmacişti – 5, paramedici – 1.

sursa:http://epochtimes-romania.com/news/bani-pusi-la-murat-deputat-pas-peste-13-milioane-lei-donati-guvernului-pentru-lupta-cu-pandemia-stau-nefolositi—299848?fbclid=IwAR1beqogM2SSgWQk8289sc1dWIQmHMuUrsPtnmND1MfuLQtSsmIRAip7MlE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *