CEC a decis cuantumul creditului fără dobândă acordat concurenților electorali la alegeri

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis cuantumul creditului fără dobândă acordat concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Astfel, pentru fiecare partid politic, organizație social-politică și bloc electoral cuantumul creditului fără dobândă constituie 50 de mii de lei, iar pentru fiecare candidat independent – 10 mii de lei. Decizia a fost luată la ședință de astăzi a Comisiei, transmite IPN.

Totodată, Comisia Electorală Centrală a stabilit plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al concurentului electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Acesta constituie 20 707,70 mii lei.

Plafonul mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul bancar „Destinat grupului de inițiativă” pentru susținerea candidatului independent la funcția de deputat a fost stabilit în mărime de 108 950,00 lei.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/cec-a-decis-cuantumul-creditului-fara-dobanda-acordat-concurentilor-8011_1081580.html#ixzz6uiwNqFCL