În dimineața zilei de 17 martie, în R. Moldova se înregistrează 29 de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19. Din totalul cazurilor, un pacient este în stare extrem de gravă, fiind conectat la respirație asistată. Totodată, se constată trei cazuri de infecție la persoane cu vârsta sub 19 ani.

Dintre cele 29 de cazuri de infecție, o îmbolnăvire a fost înregistrată la un copil cu vârsta de până la 9 ani, informează ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Alți doi pacienți au vârsta între 10 și 19 ani. În continuare cazurile sunt distribuite pe criteriul de vârstă după cum urmează:

  • 20 – 29 ani – 3 cazuri
  • 30 – 39 ani – 5 cazuri
  • 40 – 49 ani – 4 cazuri
  • 50 – 59 ani – 5 cazuri
  • 60 – 69 ani – 9 cazuri

Cazurile se împart în jumătate, 15 persoane fiind infectate în afara țării, ca urmare a vizitelor în Italia, Franța, Marea Britanie și Elveția. Alte 14 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 sunt rezultatul infecțiilor la nivel local.

Cât despre starea sănătății celor 29 de pacienți, ministra Sănătății informează că, majoritatea – 25 de persoane – sunt internate la Spitalul de boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Dintre aceștia, două persoane prezintă stare satisfăcătoare, iar 23 de pacienți au starea medie de sănătate.

La Spitalul de Boli Infecțioase pentru Copii sunt internați doi pacienți cu stare medie de sănătate. Alți, doi pacienți se află la Spitalul Republican. În cazul unui pacient, situația este în regres. Mai exact, acesta se află conectat la respirație artificială, în stare extrem de gravă, comunică ministra. Celălalt pacient are starea de sănătate satisfăcătoare.

„În situații de criză se conturează valorile adevărate ale societății. Am observat în ultimele zile, o solidarizare cu medicii a populației, a oamenilor de afaceri. Vreau să-mi exprim recunoștința. Și totodată gratitudinea pentru personalul medical care-și desfășoară profesional activitatea”, a menționat Dumbrăveanu.

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, vine în continuare cu îndemn pentru populație de a rămâne acasă și de a anunța medicii în caz de îmbolnăvire.