Chișinău: 606 din 672 de paturi, ocupate. Numărul pacienților infectați cu COVID-19 este în creștere

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este în creștere, în municipiul Chișinău. „Situația se înrăutățește”, a afirmat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei , Tatiana Bucearschi. Potrivit ei,  din 672 de paturi din instituțiile de sănătate publică, doar 66 sunt disponibile.

„Numărul pacienților înregistrați cu coronavirus crește. Din 672 de paturi existente în instituțiile medicale, 606 sunt ocupate. 572 de persoane sunt infectate de coronavirus.  34 de cazuri sunt suspecte. Situația  din Chișinău se înrăutățește.  În rândul lucrătorilor medicali înregistrându-se  252 de cazuri cu COVID-19”, a afirmat Tatiana Bucearschi.

AGORA amintește că alte două instituții medicale au fost activate pentru a face față epidemiei de coronavirus. Este vorba despre Institutul de Ftiziopneumologie și Clinica Nr. 1 a Spitalului Ministerului  Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Totodată, autoritățile au anunțat despre mărirea numărului de paturi de la Centrul de triaj de la Moldexpo, unde sunt transportați suspecții la COVID-19.

Până la această oră, în Republica Moldova, au fost confirmate 14.200 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1.161  în Transnistria.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 2.182 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici- 557, asistenţi medicali- 865, personal auxiliar- 620, felceri- 114, farmaciști-26.

În cele trei luni de epidemie, 22 de angajați ai sistemului medical s-au stins din viață, dintre care doi fac parte din personalul auxiliar.

sursa:https://agora.md/stiri/72943/chisinau-606-din-672-de-paturi-ocupate-numarul-pacientilor-infectati-cu-covid19-este-in-crestere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *