Controversatul credit rusesc, votat în Parlament

56 de deputați din partea fracțiunilor PSRM și PDM, dar și deputatul neafiliat Alexandru Oleinic, au votat acordul de credit de 200 milioane de euro din partea Federației Ruse. Dezbaterea proiectului s-a desfășurat cu scandal, iar reprezentanții opoziției au acuzat guvernarea de obrăznicie. Ratificarea acordului a fost votată în două lecturi. După procedura de vot, opoziția a scandat „Rușine!”.

Potrivit documentului, împrumutul financiar din partea Federației Ruse va fi folosit pentru susținerea bugetului de stat al țării noastre. Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru implementarea proiectelor investiționale. Potrivit prevederilor Acordului, suma de 200 mln. de euro va fi debursată pe parcursul anului 2020, în două tranșe, fiecare a câte 100 mln de euro. Prima tranșă va putea fi accesată nu mai târziu de 30 de zile de la data intrării în vigoare a Acordului.

Rata dobânzii pentru împrumutul oferit constituie 2% anual. Maturitatea împrumutului este de 11 ani, cu o perioadă de grație de aproximativ 1 an și cu posibilitatea de rambursare înainte de termen. Plata dobânzii va fi semianuală pentru fiecare tranșă.

sursa:https://deschide.md/ro/stiri/politic/65024/NEWS-ALERT–Controversatul-credit-rusesc-votat-%C3%AEn-Parlament.htm?fbclid=IwAR3ksZbJdYd_OaJs9WIaAYzAXE3bw5eMkzVeY6KJajO2X9Ni3KQhnP3MAzo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *