Crima de la Dușmani: Nepotul victimelor, condamnat la 21 de ani de pușcărie

Cristi Lefter, tânărul de 26 de ani, care și-a înjunghiat mortal acum un an, unchiul de 54 de ani, iar mătușii i-a provocat leziuni corporale grave, a fost condamnat, astăzi la 21 de ani de pușcărie. După nenumărate încercari de tergiversare a actului de justiției, faptașul odioasei crime din satul Dușmani, raionul Glodeni și-a aflat pedeapsa.

Se declară vinovat Lefter Cristi Dan, de săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 151 al. 4 CP, art. 171 al. 2 lit.f, art. 188 al. 3 lit. c,d CP și art. 217 al. 2 CP.  În conformitate cu prevederile art. 84 al.1 CP, pentru concurs de infracțiuni și cumulul parțial al pedepselor, se stabilește lui Lefter Cristi Dan pedeapsă definitivă cu închisoare pe un termin de 21 de ani. În temeiul art. 72, alin. 4, Cod Penal, pedeapsa închisorii stabilită urmeasă să fie executată în penetenciar de tip închis.

Valentina Păucă, care a fost amenințată și torturată vreme de câteve ore, spune că nu-și va ierta niciodată nepotul.

„Mi-a nenorocit familia, soțul mi l-a băgat în pământ, iar pe mine m-a lăsat numai eu știu cum. Nu sunt în stare de nimic. I-au făcut bine (învinuitului – notă red.), poate se vor învăța și alții minte și nu vor face astfel de tragedii. Merită. Eu nu mai sunt femeie cum am fost, mă chinui singurică, vai de capul meu. Mi-a luat sufletul cuminte și harnic și mi l-a băgat în pământ”, a spus femeia.

În opinia procurorului de caz, învinuitul a încercat de câteva ori să tergiverseze procesul de judecată. Acuzatorul  de stat  spune în acest dosar legea a fost pusă în capul mesei, iar pentru crima săvârșită tânărul își merită pedeapsa.

„Suntem mulțumiți de sentința pronunțată, o considerăm legală. Practic, au fost admise toate cerințele acuzatorului de stat în ceea ce privește pedeapsa. Mai mult, după cum am văzut, partea vătămată a fost și ea mulțumită, pentru că a fost admisă și acțiunea civilă înaintată. Învinuitul nu și-a recunoscut vina, nu s-a pocăit. Mai mult, împreună cu avocatul, aceștia învinuiau partea vătămată în comiterea infracțiunii”, a declarat procurorul Pavel Guida.

Amintim că, acum un an, un bărbat de 54 de ani a decedat în urma multiplelor lovituri de cuțit aplicate de la nepotul său. De asemenea de furia lui Cristi Lefter nu a scăpat nici soția defunctului, care s-a ales și ea cu mai multe plăgi.

Inculpatul este obligat să achite suma de 1459 lei desbăgubiri pentru prejudiciul cauzat, care urmează să fie plătite lunar, precum și 200 de mii de lei prejudiciu moral.

Sursa: nordnews.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *