Dacă sunteți în șomaj tehnic sau ați revenit de peste hotare din cauza epidemiei, veți primi bani de la stat.

Persoanele care au fost angajate în câmpul muncii în ultimele 9 luni, dar au intrat în șomaj tehnic din cauza epidemiei de coronavirus, care a blocat activitatea agenților economici, vor primi 80% din salariul pe care l-au avut. Autoritățile anunță că vor aproba o astfel de măsură de susținere pentru cetățeni cât mai repede posibil.

Un ajutor de la stat vor primi și cetățenii care erau angajați de mai puțin de 9 luni și au intrat în șomaj tehnic, dar și cei care au revenit de peste hotare în perioada epidemiei.

„Statul va garanta salariul minim pe economie pentru aceste persoane, care este de aproximativ 2 700 de lei. Cred că este un suport esențial din partea statului pentru această perioadă”, a declarat Igor Dodon în această dimineață, după ședința pe care a avut-o cu premierul și președinta Parlamentului.

Pentru a primi banii de la stat, cetățenii vor trebui să se adreseze la Oficiile pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Șeful statului a precizat că autoritățile planifică să acorde acest suport începând cu luna aprilie. Guvern va elabora cât mai rapid mecanismul și îl va propune Parlamentului pentru aprobare.

sursa TV8.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *