Distribuția pe vârste a persoanelor infectate cu noul coronavirus: 9 dintre cei 29 de pacienți au peste 60 de ani

Astăzi ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a prezentat distribuția pe vârste a bolnavilor cu Covid-19. Potrivit datelor prezentate la briefingul de presă din această dimineață, privind controlul situației epidemiologice, reiese că cele mai afectate sunt persoanele cu vârsta de peste 60 de ani.

Dintre cele 29 de persoane infectate cu noul coronavirus, este un copil cu vârsta de până la 9 ani. Alți doi pacienți au vârsta între 10 și 19 ani. Iară distribuția pe vârste a bolnavilor:

0-9 ani – un caz

10-19 – 2 cazuri

20-29 – 3 cazuri

30-39 – 5 cazuri

40-49 – 4 cazuri

50-59 – 5 cazuri

60-69 – 9 cazuri

Potrivit ministrei Sănătății, din cele 29 de cazuri de infecție cu Covid-19, 14 sunt cu transmitere locală.

Ce ține de starea de sănătate a bolnavilor, o pacientă infectată cu coronavirus se află în stare gravă la Spitalul Republican. Femeia beneficiază de respirație asistată însă starea ei nu se ameliorează. „Avem o evolutie extrem de grava, cu respiratie asistata. Medicii fac totul ce le stă în putere, din păcate avem un regres al stării acesteia”, a precizat ministra.

Viorica Dumbrăveanu a ținut să aprecieze solidarizarea societății civile și a mediului de afaceri cu personalul medical. „Vreau să-mi exprim recunoștința și, totodată, gratitudinea pentru personalul medical care-și desfășoară profesional activitatea”.

Ieri, mai mulți șoferi din capitală s-au oferit să ajute personalul medical, transportându-i gratuit la locul de muncă.

Menționăm că în ajutorul personalului medical a sărit și un grup de inițiativă, format din fondatoarea MAD-Aid Victoria Dunford, antreprenorul Anatol Untură și jurista Ana Racu, care au pornit o campanie de colectare de fonduri pe platforma Gofundme, iar cu banii colectați vor fi procurate lucruri necesare pentru a ușura viața doctorilor, care lucrează în ture interminabile și care rareori au timp să mănânce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *