Dodon explică de ce Voronin e cap de listă

Liderul socialiștilor Igor Dodon vine cu detalii din culisele creării blocului electoral PSRM-PCRM. Dodon respinde orice implicare a Moscovei la consolidarea celor două forțe de stânga, se arată convins că blocul va obține majoritatea parlamentară și spune că n-a ținut neapărat să fie el primul pe lista electorală, notează IPN.

Igor Dodon a declarat că i-a cedat lejer primul loc pe listă lui Vladimir Voronin din respect pentru experiența politică a liderului PCRM, iar toată echipa socialiștilor ar fi aprobat ideea.

„Părinții m-au educat să cedez locul oamenilor mai experimentați. Voronin este mai experimentat decât mine, eu am deținut doar un mandat de președinte, el două. În relația noastră de tată și fiu, din punct de vedere politic, consider că este o decizie corectă. Această propunere a fost bine primită și în echipa noastră și în echipa PCRM”, a spus Igor Dodon în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova.

Potrivit lui Dodon, zvonurile privind implicarea Rusei la crearea blocului PSRM-PCRM ar fi fost lansate de oponenții politici și au menirea de a le știrbi imaginea, sugerând ideea că ar fi ghidați din exterior.

„Scopul nostru este să obținem majoritatea parlamentară, să luăm guvernarea în mâini, pentru că Republica Moldova este stat parlamentar, nu prezidențial, și să facem ordine. Cei care vorbesc despre implicarea Kremlinului la crearea blocului PSRM-PCRM sunt cei care ascultă doar de ambasadorii străini și nu pot face niciun pas fără acordul din exterior”, a declarat Igor Dodon.

La alegerile din 11 iulie, blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor va fi al 6-lea pe buletinul de vot, dacă entitatea politică va fi înregistrată în calitate de concurent electoral.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/dodon-explica-de-ce-voronin-e-cap-de-lista-8011_1081759.html#ixzz6vONSDOQq