Donald Tusk, mesaj în limba română: Susțin candidatura Maiei Sandu la alegerile prezidențiale

Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului European, actualul lider al Partidului Popular European, a transmis un mesaj în lima română. Acesta și-a anunțat susținerea față de candidatura liderei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, la alegerile prezidențiale care urmează să se desfășoare la 1 noiembrie.

Tusk a menționat că a cunoscut moldovenii din calitatea sa de fost premier al Poloniei, dar și șef al Consiliului European, atât în cadrul vizitelor sale oficiale de la Chișinău, dar și mai puțin oficiale de la Cricova.

„Am aflat că trebuie să am un dialog sincer și concret cu moldovenii. De asemenea am învățat, să vă iubesc și să vă respect patria și locuitorii ei. V-am ajutat cât de bine am putut pentru că am avut vise și aspirații politice similare”, a declarat Donald Tusk.

În mesajul său, oficialul a precizat că va respecta decizia cetățenilor din Republica Moldova, indiferent care ar fi acesta.

„Când mă întreabă în Europa dacă se merită să susțin Moldova răspund imediat – Da! Și când se întreabă cine poate să ducă cel mai rapid Moldova spre succes răspund imediat – Maia Sandu. Chiar și moldovenii care au alte simpatii politice, care votează pentru alte partide sau nu votează deloc, știu foarte bine că Maia Sandu iubește Moldova, că este cinstită și competentă”, a spus președintele Partidului Popular European.

Actualul lider al Partidului Popular European a precizat că își dorește ca mai mulți politicieni din țara sa de origine, dar și din alte țări din Europa să aibă „astfel de calificări și asemenea moralitate, precum le are Maia Sandu”.

„A trebuit să vă spun ce îmi spune inima și mintea. Vă puteți baza mereu pe mine”, a conchis liderul PPE.

„Îi mulțumesc domnului Donald Tusk pentru încredere și pentru sprijinul constant față de țara noastră”, a fost reacția Maiei Sandu.

sursa:https://cotidianul.md/2020/09/01/video-donald-tusk-mesaj-in-limba-romana-sustin-candidatura-maiei-sandu-la-alegerile-prezidentiale/?fbclid=IwAR2pSt9nPO5MG2gSMSYkk32uWgUe7M_svQCG-FDWV8mMJcrHewkCWtJ3FXM

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *