Elevii claselor a I –XII-a din Chișinău vor învăța de acasă, începând de luni

Elevii claselor a I – XII-a vor învăța online, începând de luni, pe un termen nedeterminat. Grădinițele vor continua să activeze în regimul în care au activat până acum. Deciziile au fost luate de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău și au fost anunțate de primarul Ion Ceban într-un live pe Facebook, transmite IPN.

Potrivit edilului, cât se vor afla acasă copiii, se va face tot posibilul pentru imunizarea profesorilor, cadrelor didactice și a personalului non-didactic implicat în procesul educațional. Astăzi, la nivel de municipiu sunt circa 15 mii de cadre didactice.

În cadrul Comisei s-a discutat și despre organizarea centrelor de vaccinare în incinta Asociațiilor Medicale Teritoriale și subdiviziunilor din cadrul municipalității. Etapa I de imunizare a personalului din instituțiile medicale a luat sfârșit și urmează etapa a doua. Primarul speră că se va pune accent pe imunizarea personalului didactic.

Piața Centrală, centrele comerciale, piețele, localurile HoReCa vor lucra conform programului stabilit de CNESP, dar monitorizarea respectării măsurilor anti-epidemice va fi foarte strictă, precizează edilul.

Din 1 aprilie, slujbele religioase să vor ține afară, pentru a diminua riscul răspândirii infecției.

Masca continuă să fie obligatorie în spațiile închise și deschise, la fel și păstrarea distanței sociale și dezinfectarea mâinilor. Transportul în Chișinău va circula la capacitate maximă pentru a evita îmbulzirile.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/elevii-claselor-a-i-xii-a-din-chisinau-vor-7967_1080470.html#ixzz6pp53fsei