Ex-conducători ai celor trei bănci falimentate, arestați. Trei au ajuns la spital

Șase persoane, printre care foștii conducători ai celor trei bănci falimentate – Banca de Economii, Unibank și Banca Socială – au fost puși oficial sub învinuire pe două capete de acuzare. Despre aceasta anunță Procuratura Generală, care precizează că au fost puși sub învinuire și „reprezentanți ai holdingului Șor”, transmite IPN.

Toți șase învinuiți au fost reținuți vineri, aceștia fiind cercetați penal în dosarul privind devalizarea sistemului bancar, în cadrul căruia au statut de învinuit și alte persoane.
Procurorii le-a înaintat celor șase învinuirea pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unei organizații criminale.

Sâmbătă și duminică, după lungi ședințe, în care avocații învinuiților au înaintat recuzări și au solicitat amânări, magistrații au admis demersurile procurorilor, dispunând arestarea a cinci figuranți pentru 30 de zile. Fiind audiați de procurori, patru dintre aceștia au făcut uz de dreptul lor procesual de a nu da declarații.

Imediat după pronunțarea încheierii de arest, avocații au solicitat intervenția serviciilor de asistență medicală urgentă, trei din cei cinci arestați preventiv fiind preluați de medici și internați în spital. În cursul zilei de astăzi, procurorii urmează să stabilească necesitatea aflării acestora în continuare în instituțiile medicale.

Cât despre un alt figurant din dosar, care a depus depoziții pe marginea învinuirilor aduse, instanța a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru o lună.

Tot vineri, în cadrul aceluiași dosar, procurorii au audiat, în calitate de martori, și alte persoane, declarațiile cărora sunt relevante pentru anchetă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *