Fără Kirkorov la Sadova. Dodon: Costă scump, iar cei din sat nu-și pot permite să-i achite

După o pauză de trei ani, Igor Dodon anunță că în acest weekend, la Sadova, satul de baștină al socialistului va fi organizat din nou Festivalul Căpșunilor, unde îi invită pe toți doritorii de a participa la acest eveniment, scrie Realiatatea.

Totuși, dacă în 2018, când a fost organizat acest festival, pe când era președinte al țării, și-a permis să-l aducă la acest eveniment pe cântărețul rus, Filip Kirkorov, împreună cu care a cules căpșune, în acest an, Dodon spune că nu vor mai fi „vedete străine”, pentru că „costă scump, iar cei din sat nu-și pot permite să-i achite”.

Amintim că, în 2018, la Sadova a avut loc cea de-a V-a ediție a Festivalului Căpșunelor și Mierii, la care a participat și președintele țării de atunci, Igor Dodon, care l-a adus ca invitat de onoare pe Filip Kirkorov, cântăreț din Rusia. Cei doi au cules împreună căpșuni, iar Kirkorov a cântat pe toloaca din sat. Atunci, Kirkorov declara că vizita sa la Sadova este una „prietenească” și nu ar fi una care să obțină bani.

De menționat că, pe tot parcursul festivalului atmosfera a fost întreținută de muzica unor interpreți, ansambluri și colective artistice din țara noastră precum: orchestra Fraților Advahov, Vitalie Dani, Anișoara Puică, Geta Burlacu, Natalia Gordienco, Sergiu Cuzencov, ansamblul de dansuri populare „Mărgăritare”, ansamblurile etnofolclorice „Romanița” și „Prutenii”. La ora 19:00 au evoluat formațiile „Acord”, ”DoReDoS”, Nelly Ciobanu, Valentin Uzun & „THARMIS”.

Igor Dodon, în 2018, cu o zi înainte de a participa la Festivalul Căpșunilor i-a acordat lui Filip Kirkorov titlul de „Artist al Poporului” în Republica Moldova.

Sursa: nordnews.md