Guvernul susține inițiativa PAS de acordare a alocației de 2 500 de lei veteranilor

Guvernul a dat aviz pozitiv unui proiect de lege care prevede noi măsuri de ajutor pentru veteranii care au apărat integritatea Republicii Moldova în 1992. În 2022 va fi oferită o alocație unică de 2 500 de lei veteranilor, iar în cazul decesului acestora – părinților sau văduvelor, transmite IPN.

Proiectul mai prevede ca perioada de participare la acțiunile militare să fie inclusă în stagiul de cotizare. De asemenea, se acordă dreptul la alocație nominală pentru merite deosebite tuturor veteranilor, indiferent de vârstă.

Potrivit ministrului muncii și protecției sociale, Marcel Spatari, proiectul de lege prevede și acordarea, cu titlul de excepție, veteranilor de război, cetățeni ai Republicii Moldova, decorați cu distincții de stat, a dreptului la alocație nominală, indiferent dacă sunt sau nu beneficiari de pensie sau alocație socială de stat sau dacă au sau nu domiciliul în Republica Moldova.

Pentru implementarea proiectului, în 2022 vor fi necesari 56,5 milioane de lei.

În Republica Moldova sunt peste 20,7 mii de veterani ai Războiului pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/guvernul-sustine-initiativa-pas-de-acordare-a-alocatiei-de-7967_1088227.html#ixzz7MNvt2Q00