În următoarele zile la Chișinău vor ajunge produsele și echipamentele de protecție împotriva COVID-19 procurate de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) din fonduri alocate la nivel regional de către Uniunea Europeană țărilor din Parteneriatul Estic. Anunțul a fost făcut de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, astăzi, în cadrul unui briefing de presă.

„Apreciem foarte mult asistența oferită de Uniunea Europeană în această perioadă dificilă, care vine să sprijine eforturile țării în contracararea crizei epidemiologice”, a declarat Oleg Țulea.

Ministrul spune că asistența acordată este una sistemică și de durată, care prevede atât măsuri imediate precum și un program amplu pe termen mediu pentru susținerea redresării economiei.

„Voi menționa în special eforturile pentru realocarea fondurilor din programele curente implementate de către Uniunea Europeană în Republica Moldova în valoare de 87 de milioane de euro”, a spun membrul Cabinetului de Miniștri.

Ministrul a declarat că în această perioadă o atenție aparte este acordată și continuării discuțiilor pentru obținerea asistenții macro-financiare din partea UE.

sursa:https://tv8.md/2020/04/22/in-urmatoarele-zile-la-chisinau-vor-ajunge-echipamentele-de-protectie-impotriva-covid-procurate-din-banii-ue/