Încă un deces provocat de COVID-19. Este vorba despre un lucrător medical

Încă un deces provocat de COVID-19 în Republica Moldova. Femeia avea 79 de ani și era angajată în sistemul de asistență medicală urgentă prespitalicească, în calitate de medic. Anunțul a fost făcut de către ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, vineri, 27 martie, după ședința Punctului Național Focal, transmite IPN.

Ministra a menționat că femeiea a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” pe 19 martie, iar pe 24 martie a fost transferată la Spitalul Clinic Republican pe fundalul agravării stării de sănătate. Acest fapt a fost condiționat de mai multe probleme de sănătate pe care le avea, inclusiv diabet zaharat și insuficiență cardiacă.

Potrivit ministrei, femeia și-a dedicat întreaga viață sistemului medical și până în ultimul moment a fost cea care a salvat vieți.

La Spitalul Clinic Republican rămân internate zece persoane, dintre care opt marchează evoluții grave. Și la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, 25 de pacienți confirmați cu COVID-19 sunt în stare gravă.

Până pe 26 martie, în Republica Moldova au fost confirmate 177 de cazuri COVID-19. Decesul medicului este al doilea, după ce pe 18 martie s-a stins din viață o femeie de 61 de ani. Femeia revenise infectată din Padova, Italia, și a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, cu infecție respiratorie acută și cu pneumonie bilaterală. Pacienta suferea și de boli cronice: hipertensiune de gradul doi și diabet zaharat de tip doi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *