Încă un partid a depus actele la CEC. I-a fost atribuită poziția a șaptea în buletin

Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa – Надежда” a depus la Comisia Electorală Centrală documentele pentru a se înregistra în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, transmite IPN.

Pentru că marți un singur candidat a depus actele pentru înregistrare, organul electoral i-a atribuit numărul de ordine următor în buletinul de vot. Astfel, s-a stabilit ca acest partid politic să fie înscris prealabil în buletinul de vot pe poziția a șaptea.

Documentele vor fi verificate în decursul a șapte zile, după care CEC va decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului.

În prima zi de depunere a actelor pentru înregistrarea în cursa electorală pentru alegerile din 11 iulie, la CEC au venit reprezentanții a șase formațiuni politice. Astfel, după tragerea la sorți din 14 mai, a fost stabilită următoare ordinea prealabilă în buletinul de vot:

1. Partidul Acasă Construim Europa
2. Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic
3. Blocul electoral „Renato Usatîi”
4. Partidul Politic Șor
5. Partidul Acțiune și Solidaritate
6. Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

Desemnarea pretendenților la funcția de deputat va avea loc până pe 11 iunie, adică cel târziu cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. Odată cu depunerea documentelor pentru înregistrarea candidaților, în decursul a șapte zile, urmează să fie adoptată hotărârea cu privire la înregistrare sau neînregistrare. Campania electorală începe pentru fiecare candidat în momentul în care este înregistrat în cursă.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/inca-un-partid-a-depus-actele-la-cec-i-8011_1081729.html#ixzz6vIewXSj5