Încă un spital din Chișinău, unde vor fi tratate persoane infectate cu Covid – 19 va fi activat

Începând cu ziua de azi, va fi activat ul alt spital din Chișinău, unde urmează să fie tratate persoane infectate cu coronavirus. Este vorba despre Spitalul Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail”. Despre acest lucru a anunțat minista Sănătății, într-un briefing din această dimineață. 

„Am început internările în spitalul din Bălți. Am activat spitalul din Căușeni. Azi va fi activat și spitalul din Chișinău, „Sf. Arhanghel Mihail”, a subliniat Dumbrăveanu.

Ministra a mai spus că în următoarele zile vor fi activate mai multe spitale raioane.

În prezent, în Moldova sunt confirmate 263 de cazuri de infecție cu Covid – 19. 127 dintre bolnavi sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, 32 dintre aceștia sunt în stare gravă, iar 86 în stare medie.

La Spitalul Boli Contagioase pentru copii sunt 15 copii și cinci adulți în stare de gravitate medie și satisfăcătoare. Iar la Spitalul Clinic Republican sunt tratate 13 persoane: 12 dintre care în stare gravă și una în stare medie.

La Spitalul Clinic Republican Pentru Copii „E. Coţaga” rămâne încă mama, sperăm foarte curând să fie externată împreună cu copilul care este de vârstă fragedă, pentru că starea acesteia este satisfăcătoare”, a spus ministra.

La Spitalul Ministerului Sănătății sunt internate 60 de persoane: șase sunt în stare medie, iar 54 stare satisfăcătoar.

sursa TV8.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *