Ion Tăbârță: Cel mai probabil, se va merge pe scenariul lui Șor, dar unde este Șor, este și Plahotniuc

Analistul politic Ion Tăbârță spune că în următoarea perioadă am putea asista la o schimbare de retorică din partea reprezentanților PSRM. Potrivit lui Tăbârță, este puțin probabil ca echipa guvernamentală propusă de Natalia Gavrilița să obțină vot de încredere din partea Parlamentului și după prima tentativă eșuată de învestire a Guvernului, am putea asista la scenariul votării unui Guvern propus de reprezentanții formațiunii Șor, notează IPN.

,,Cel mai probabil, se va merge pe scenariul lui Șor, dar trebuie să înțelegem că unde este Șor, este și Plahotniuc. Acum se pune presiune pe Igor Dodon ca să fie votat un Guvern care să fie expresia coaliției neformale funcționale la sfârșitul sesiunii trecute și acest Guvern să activeze anulând, practic, exercițiul alegerilor anticipate”, a declarat Ion Tăbârță în cadrul emisiunii ,,Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

În același timp, potrivit expertului, învestirea cât mai grabnică a unui Guvern plenipotențiar este necesară țării pentru depășirea crizei economice și pandemice actuale.

,,Ar fi bine să avem un Guvern cu atribuții depline într-o perioadă cât mai scurtă, pentru că în Republica Moldova sunt suficiente probleme cauzate de pandemie cu toate efectele ei social-economice, probleme în domeniul agriculturii. Cu cât mai repede vom avea un Guvern cu acte în regulă, care să discute cu partenerii de dezvoltare, cu atât mai bine”, a punctat expertul.

În același timp, Ion Tăbârță spune că declanșarea alegerilor parlamentare anticipate este necesară pentru schimbarea clasei politice din Republica Moldova și pentru curățarea Parlamentului de oameni corupți.

,,Dacă vrem să schimbăm ceva, cu adevărat, avem nevoie de alegeri anticipare cât mai curând. Pentru că acum observăm un trend pozitiv în societate, un trend care cere schimbare, un trend care menține o anumită popularitate pentru Maia Sandu și în general pentru dreapta politică”, a mai spus  IonTăbârță în cadrul emisiunii ,,Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Premierul desemnat, Natalia Gavrilița, a depus la Secretariatul Parlamentului lista cu echipa guvernamentală și programul de guvernare. Potrivit legii, Biroul Permanent al Legislativului trebuie să se întrunească și să decidă data ședinței plenare când membrii Cabinetului Gavrilița vor veni în Parlament pentru a cere vot de încredere deputaților.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/ion-tabarta-cel-mai-probabil-se-va-merge-pe-7978_1079611.html#ixzz6m3US3k2T

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *