MAEIE, despre participarea ambasadorului rus la un eveniment organizat de structurile de la Tiraspol

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reamintește solicitarea autorităților de la Chișinău pentru diplomații acreditați în Republica Moldova să se abțină de la participarea la activitățile organizate de către structurile de la Tiraspol, „care sunt utilizate în scopuri de propagandă și speculații politice a acestei regiuni a Republicii Moldova”. Comentariul MAEIE vine în contextul participării, în format de videoconferință, a ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, în cadrul unui eveniment organizat de structurile de la Tiraspol, transmite IPN.

Totodată, MAEIE solicită misiunilor diplomatice să fie informat în timp util concomitent cu Biroul politici de reintegrare despre contactele avute și conținutul discuțiilor purtate, precum și să dezmintă public informațiile eronate și tendențioase pe care ar putea să le conțină declarațiile și comunicatele de presă emise de către structurile neconstituționale de la Tiraspol.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Guvernul Republicii Moldova pledează în continuare pentru eforturile consolidate în vederea atingerii unei soluții politice cuprinzătoare și durabile pentru problema transnistreană în baza respectării suveranității, integrității teritoriale în limita frontierelor recunoscute internațional ale Republicii Moldova, cu acordarea unui statut special regiunii transnistrene.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/maeie-despre-participarea-ambasadorului-rus-la-un-eveniment-organizat-7965_1079729.html#ixzz6mj5u6UqN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *