Maia Sandu s-a vaccinat împotriva COVID-19: În țară vor fi aduse suficiente doze de ser

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a vaccinat astăzi, 7 mai, împotriva noului coronavirus cu serul AstraZeneca. Șeful statului și-a administrat prima doză de vaccin și îndeamnă și alți cetățenii să se vaccineze, astfel ca Republica Moldova să poată ieși din criza sanitară și cea economică, informează IPN.

„Îi încurajez și pe toți cetățenii Republicii Moldova, care încă nu s-au vaccinat, să facă acest lucru. Este foarte important. Muți dintre noi am pierdut oameni dragi în această pandemie. Și mai mulți au pierdut venituri, salarii, unii au pierdut locurile de muncă. Foarte mulți, probabil majoritatea, suferă din cauza faptului că nu pot să-și vadă oamenii dragi, nu se pot aduna împreună cu prietenii, cu familia. Ca să punem capăt acestor nenorociri, ca să ieșim din această pandemie, singura soluție este să ne vaccinăm”, a menționat Maia Sandu.

Potrivit șefului statului, în următoarele zile în Republica Moldova vor fi aduse vaccinuri pentru toți cei ce vor să fie imunizați. Astăzi, 7 mai, va ajunge la Chișinău un lot de 100 de mii de doze de ser AstraZeneca, donație din partea României, iar în următoarele săptămâni și luni vor fi aduse și alte vaccinuri.

Maia Sandu a spus că oamenii trebuie să conștientizeze cât de importantă este vaccinarea și a îndemnat cetățenii să se informeze din surse credibile. „Vaccinarea este singura cale prin care putem să ieșim din această criză sanitară și din această criză economică”, a subliniat președintele Republicii Moldova. Totodată, Maia Sandu a îndemnat oamenii să sune medicului de familie și să se programeze pentru imunizare împotriva COVID-19.

„Toate celelalte probleme o să le rezolvăm, dacă o să ne păstrăm sănătatea și dacă o să ne păstrăm viața noastră și a celor din jurul nostru. Cu cât mai mulți oameni se vaccinează, cu atât mai repede ieșim din această criză”, a menționat șeful statului.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, 4 la sută din populația Republicii Moldova a fost vaccinată împotriva virusului SARS-CoV-2.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/maia-sandu-s-a-vaccinat-impotriva-covid-19-in-7967_1081497.html#ixzz6uAshKafQ