Ministerul Educației cere finalizarea procesului de aplicare a evaluărilor până la 18 decembrie, iar ultima săptămână de studii să fie online

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis un demers prin care solicită finalizarea procesului de aplicare a evaluărilor sumative la disciplinele de studii din ciclul primar, gimnazial și liceal până la 18 decembrie, urmând ca ultima săptămână de studii din acest an să se desfășoare online.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că reieșind din evoluția situației epidemiologice și a riscului sporit privind transmiterea virusului SARS-CoV-2, a emis astăzi, 10 decembrie, demersul nr.03/1-09/6906 prin care solicită reprezentanților organelor locale de specialitate în domeniul învățământului și conducătorilor instituțiilor de învățământ general să asigure în perioada 14-18 decembrie, finalizarea procesului de aplicare a evaluărilor sumative la disciplinele de studii din ciclul primar, gimnazial și liceal, cu respectarea prevederilor Regulamentului de evaluare și notare a rezultatelor învățării, promovarea și absolvirea în învățământul primar și secundar și a Instrucțiunii cu privire la asigurarea condițiilor speciale de organizare a tezelor semestriale în învățământul liceal în contextul epidemiologic de COVID-19.

Totodată, în perioada 21-24 decembrie 2020, orele la disciplinele de studii conform Planului-cadru pentru clasele din ciclul primar, gimnazial și liceal vor fi desfășurate la distanță, conform principiilor Zilelor de activități transdisciplinare, cu accent pe susținerea stării de bine și tematici potrivite contextului în preajma sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, în perioada 14-24 decembrie 2020 activitățile extrașcolare vor fi suspendate în incinta instituțiilor și se vor desfășura doar la distanță.

Alte 1.715 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în R. Moldova. Din numărul total de cazuri, 9 cazuri sunt de import (România-4, Luxemburg-1, Federația Rusă-1, Ucraina-1, Egipt-2).

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 122.685.

sursa:https://www.zdg.md/stiri/stiri-sociale/doc-ministerul-educatiei-cere-finalizarea-procesului-de-aplicare-a-evaluarilor-pana-la-18-decembrie-iar-ultima-saptamana-de-studii-sa-fie-online/?fbclid=IwAR3fSavK72kv7MW8LxPe2jFzdZJQBnfzsKqcO5ASzVMJMQouCN0t60JAnRg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *