Natalia Gavrilița despre noua tentativă de învestire a Guvernului: Nu ne vom grăbi

Natalia Gavrilița, premierul desemnat repetat la funcția de prim-ministru de către președintele Maia Sandu, spune că-și dorește încă o tentativă eșuată de învestire a Guvernului său, pentru ca astfel să fie declanșate alegerile parlamentare anticipate. Gavrilița dă de înțeles că nu va purta consultări cu fracțiunile parlamentare pentru a le cere votul și spune că Maia Sandu nu va desemna niciodată un candidat la funcția de prim-ministru propus de o grupare de oameni dubioși, notează IPN.

După prima tentativă eșuată de învestire, în timpul căreia nu a obținut niciun vot din partea deputaților, Natalia Gavrilița spune că va merge potrivit legii repetat în Parlament pentru a consuma și cea de-a doua tentativă de învestire a Guvernului. Premierul desemnat repetat de Maia Sandu spune că înainte de cea de-a doua tentativă programul de guvernare ar putea fi îmbunătățit.

,,Voi discuta cu colegii, atât cu cei din PAS, cât și cu colegii din Guvernul propus. Vom discuta care sunt pașii de mai departe. Și atunci când va fi cazul, vom veni în Parlament. Nu ne vom grăbi”, a declarat Natalia Gavrilița în cadrul emisiunii ,,În Profunzime” de la ProTV.

Mai mult, Natalia Gavrilița spune că nu se va întâlni pentru consultări cu fracțiunile parlamentare întrucât nu-și dorește votul lor în plenul Parlamentului.

,,În momentul în care spunem că aceasta este calea spre anticipate, a avut loc o tentativă eșuată, mergem consecvent mai departe, nu văd de ce ar fi diferită abordarea și în acest caz. Colegii mei din PAS discută cu deputații tuturor fracțiunilor pe platforma parlamentară, nu vedem necesitatea să ne ducem și noi”, a mai declarat Gavrilița.

Natalia Gavrilița a comentat și refuzul președintelui Sandu de a o desemna pe Mariana Durleșteanu la funcția de premier, spunând că șeful statului nu va promova în funcții persoane susținute de o majoritate parlamentară coruptă.

,,Socialiștii, împreună cu deputații Partidului Șor, cu transfugii ar putea să găsească 67 de voturi pentru a declanșa procedura de suspendare a președintelui țării, ea presupune suspendarea pe o lună a șefului statului și referendum. Asta înseamnă că din nou venim în fața cetățenilor ca să vedem ce-și doresc ei. Dar cred că este mult mai bine, dacă mergem la cetățeni, ca la un arbitru în cadrul alegerilor anticipate”, a spus Gavrilița.

Partidul Socialiștilor a calificat refuzul președintelui Sandu de o desemna pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministru, candidat susținut de o majoritate de 54 de deputați, drept o uzurpare a puterii în stat. PSRM a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională decretul șefului statului privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în funcția de prim-ministru.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/natalia-gavrilita-despre-noua-tentativa-de-investire-a-guvernului-7965_1079661.html#ixzz6mEp4AJA6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *