Nemulțumiți de o prevedere din proiectul bugetului pentru 2021, primarii anunță o acțiune de protest

Un grup de primari de sate și orașe din Republica Moldova anunță că vor ieși la protest. Funcționarii publici sunt nemulțumiți de proiectul bugetului pentru anul 2021, pe care îi propune Guvernul. În special, primarii se referă la plafonarea taxelor, care este prevăzută în proiect.

Aleșii locali consideră că astfel vor fi aduse prejudicii enorme comunităților locale, se va încălca Constituția Republicii Moldova, autonomia locală și prevederile acordurilor internaționale. În opinia lor, în rezultatul acestor modificări, nu cetățenii vor avea de câștigat, nici mediul de afaceri, dar unele grupuri de interese obscure.

Această plafonare este o încălcare gravă a autonomiei locale, a tuturor prevederilor asumate, angajamentelor Republicii Moldova privind democrația locală, descentralizarea și consolidarea autonomiei locale”, susțin primarii.

Funcționarii susțin că vor organiza o acțiune de pritest prin care vor îndemna deputații să nu voteze o asemenea prevedere în proiectul bugetului pentru anul viitor. „Când autoritățile centrale, la acea mică-mică autonomie locală, taxele locale, își permit să vină cu anumite plafonări, noi cei din administrația publică locală solicităm o acțiune a autorităților centrale să nu-și asume această plafonare a taxelor”, au menționat funcționarii publici în cadrul unei conferințe de presă.

Acțiunea va avea loc vineri, 27 noiembrie, la ora 11.00, în fața Guvernului.

sursa:https://tv8.md/2020/11/26/nemultumiti-de-o-prevedere-din-proiectul-bugetului-pentru-2021-primarii-anunta-o-actiune-de-protest/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *