O persoana din Vasieni, Ialoveni – infectata cu coronavirus. Primarul localitatii vine cu un mesaj pentru toti locuitorii – VIDEO

A woman near Oxford Circus, wearing a medical mask. Coronavirus outbreak, London, UK - 15 Mar 2020 New cases of the COVID-19 strain of Coronavirus are being reported daily as the government outlines it's plans for controlling the outbreak., Image: 506603247, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: George Cracknell Wright/LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia

O persoana din Vasieni, raionul Ialoveni, a fost diagnosticata cu coronavirus. Despre asta a scris primarul localitatii pe pagina sa de Facebook.

„Date privind situatia la COVID-19 in s. Vasieni! Va anunt ca situatia epidemiologica din localitate deja s-a schimbat, la acest moment este confirmat pozitiv primul caz de imbolnavire cu virusul COVID-19!

1) Persoane aflate sub monitorizarea la domiciliu de catre medicul de familie a persoanelor venite de peste hotare

Total – 29 persoane, dintre care:

2) Numar persoane suspecte – 0

3) Numar Cazuri confirmate – 1

In acest context fac un apel catre toti:

SA MANIFESTAM RESPONSABILITATE DEOARICE DOAR ASA O SA DEPASIM PERICOLUL!”, a spus primarul localitatii, Sergiu Candu.

La moment, in Moldova sunt confirmate 29 de cazuri de coronavirus.

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat in Republica Moldova pe 7 martie. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, care a revenit din Italia, Milano.

Cazurile 2-3/ Pe 10 martie au fost confirmate alte doua cazuri de infectare cu coronavirus in Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 60 de ani din capitala si un barbat de 60 de ani din sudul Moldovei. Ambii au revenit recent din Italia. Femeia a fost in vizita la o prietena, iar barbatul – la copii.

Al patrulea caz de infectare cu coronavirus de tip nou a fost confirmat pe data de 11 martie, este vorba despre o tanara revenita din Italia.

Cazurile 5-6/ Pe data de 12 martie au fost confirmate alte doua cazuri de infectare cu coronavirus. Ambele s-au intors recent din Italia. Ministrul Sanatatii a refuzat sa ofere detalii despre aceste doua persoane.

Cazurile 7-8/ Pe data de 13 martie au fost confirmate alte doua cazuri de infectare cu Covid-19. Ambele persoane s-au intors recent din Italia. Si de aceasta data, Ministrul Sanatatii a refuzat sa ofere detalii. Viorica Dumbraveanu a mentionat ca nu exista copii infectati cu coronavirus.

Cazurile 9-12/ Pe data de 14 martie au fost confirmate alte 4 cazuri de infectare cu coronavirus. Unul dintre pacienti s-a infectat prin transmitere locala. Celelalte trei persoane au venit din Franta si Marea Britanie.

Cazurile 13-23/ Pe data de 14 martie au fost confirmate alte 11 cazuri de coronavirus in Moldova. Totodata, a fost inregistrat si primul caz de infectie cu Covid-19 la un copil. Acesta s-a infectat de la mama sa venita recent din Italia. 3 cazuri dintre cele 11 sunt de import si opt sunt de transmitere locala.

La data de 16 martie, Ministerului Sanatatii anunta despre prima persoana din Moldova tratata de coronavirus.

Cazurile 24-29/ Pe data de 16 martie, sase cazuri noi de coronavirus au fost confirmate in Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *