Parlamentul ar putea examina astăzi ridicarea imunității a doi deputați de la Partidul Șor

Ridicarea imunității celor doi deputați de la Partidul Politic Șor: Denis Ulanov și Petru Jardan va fi examinată astăzi, 22 martie, de către deputați. Ședința plenară a Parlamentului este programată pentru ora 15.00. Despre aceasta a anunțat deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău, pe o rețea de socializare, transmite IPN.

Serviciul de presă al Parlamentului nu a anunțat, deocamdată, desfășurarea ședinței plenare și nici ordinea de zi.

Procurorul general a solicitat ridicarea imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov pe 19 martie, Anunțul a fost făcut de către președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în plen, care a precizat că a avut o întrevedere cu procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

A doua zi, Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a decis, prin vot secret, de a propune Parlamentului ridicarea imunității deputatului Denis Ulanov și Petru Jardan. Primul este bănuit de implicare în frauda bancară, iar celălalt în concesionarea problematică a aeroportului internațional. Ambii deputați spun că acuzațiile ar de fapt parte a unui un atac politic la adresa lor și a partidului din care fac parte.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/parlamentul-ar-putea-examina-astazi-ridicarea-imunitatii-a-doi-7965_1080474.html#ixzz6pp5iYNOg