Parlamentul fără cvorum. Moțiunea simplă pe activitatea MAI a eșuat

Moțiunea simplă pe activitatea Ministerului Afacerilor Interne a eșuat, având în vedere lipsa cvorumului în plenul Parlamentului. La ședință s-au prezentat doar 38 de deputați. Au lipsit deputații Fracțiunii Partidului Socialiștilor , cei ai Platformei Pentru Moldova”, care include și Fracțiunea Șor, și deputații neafiliați, transmite IPN.

„Sunt nevoită să constat lipsa cvorumului. Ce înseamnă lucrul ăsta – a expus Curtea Constituțională. Moțiunea este eșuată. Vă mulțumesc la cei care ați venit. De asemenea, și dumneavoastră, domnule ministru vă mulțumesc. Nu putem să începem ședința. Vă mulțumesc”, a declarat președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Moțiunea simplă pe activitatea Ministerului Afacerilor Interne a fost înaintată de deputații Partidului Platforma Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate, în data de 19 noiembrie. Potrivit autorilor, prin moțiune nu s-a cerut să fie demis ministrul, ci Parlamentul să ia o poziție în legătură cu activitatea acestui minister, pretextul fiind cazurile de răpire de oameni de structurile transnistrene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *