PAS invită cetățenii la un nou protest în fața Curții Constituționale

Partidul Acțiune și Solidaritate invită cetățenii la o acțiune de protest în apărarea Constituției și ordinii constituționale. Potrivit unui anunț postat pe pagina de Facebook a partidului, acțiunea va avea loc astăzi, 26 aprilie, începând cu ora 8.00, în fața Curții Constituționale, transmite IPN.

„Oameni buni, trăim momente foarte încordate și importante pentru țara noastră. Nu sunt cuvinte mari, este un adevăr. Este o situație în care toți noi, politicieni, oameni simpli, oameni buni ai acestei țări trebuie să ieșim în apărarea Constituției. Trebuie să apărăm această instituție, Curtea Constituțională”, se arată în mesajul partidului.

Vineri, 23 aprilie, mai multe persoane, inclusiv deputați, s-au adunat pentru a protesta în fața Curții Constituționale. Intrarea în CC a fost păzită de polițiști. S-a întâmplat după ce Parlamentul a adoptat, în cadrul ședinței plenare din aceeași zi, două hotărâri. Una privind revocarea Domnicăi Manole din funcția de judecător al Curții Constituționale și alta privind numirea unui judecător nou al Curții Constituționale, Boris Lupașcu. Seara, Curtea Constituțională a suspendat cele două hotărâri.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/pas-invita-cetatenii-la-un-nou-protest-in-fata-7965_1081262.html#ixzz6t7PnxiZR