PAS va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului, dacă nu își va prezenta demisia

Președinta aleasă Maia Snadu afirmă că fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate va depune o moțiune de cenzură împotriva cabinetului de miniștri. Se va întâmpla în cazul în care premierul Ion Chicu nu va prezenta în zilele următoare demisia Guvernului, notează IPN.

„Dacă în următoarele zile nu vom vedea demisia Guvernului, atunci cel mai probabil colegii de la PAS din Parlament vor veni cu moțiune de cenzură împotriva Guvernului”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „ÎnPROfunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chișinău.

Întrebată cum vede președinta acest exercițiu în contextul în care în Parlament nu există o majoritate care ar vota demisia Guvernului Chicu, aceasta susține că în legislativ există mai multe formațiunii care declară că optează pentru alegeri parlamentare anticipate, demisia Guvernului fiind una dintre modalități.

„Noi auzim pe cei din alte partide politice, mai ales de socialiști, care vorbesc despre faptul că își doresc alegeri anticipate și caută soluții. Noi le oferim cea mai ușoară soluție. Cel mai scurt drum către alegerile anticipate. Noi facem tot ceea ce putem, inclusiv am mers să protestăm ca să repetăm această revindecare și să le fie clar celor care stau în Parlament și în special lui Igor Dodon, că acestea sunt jocurile lui. Vom face în continuare tot ceea ce putem și da, sunt sigură că vom ajunge la alegeri parlamentare anticipate, sper în viitorul apropiat”, a adăugat Maia Sandu.

Președinta PAS afirmă că odată cu pornirea procesului cu privire la alegerile parlamentare anticipate, Republica Moldova va putea beneficia de suport extern.

„Noi insistăm pe declanșarea alegerilor parlamentare anticipate anume pentru ca să putem relua finanțare externă cat mai repede. Cu cat mai mult se prelungește această perioadă, cu cat mai târziu se întâmplă alegerile parlamentare anticipate, cu atât mai târziu vine finanțarea externă. Aici vorbesc și de finanțare pentru buget, dar prin acțiunile iresponsabile ale PSRM și celor de la Partidul Șor, se pune în pericol și alte programe care țin de dezvoltarea comunităților”, a afirmat Maia Sandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *