Partidul Democrat va pretinde la fotoliul de prim-ministru sau de președinte al Parlamentului după alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Declarația a fost făcută de președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

„Problema e că noi am intrat acum în guvernare într-un moment foarte responsabil și într-un moment când există acest echilibru foarte firav. În acord este o propoziție că Partidului Democrat îi va reveni una dintre primele funcții imediat după alegerile prezidențiale. Acum trebuie să se strice această construcție care atât de greu s-a creat. Există această înțelegere și o să revenim la ea după alegeri prezidențiale”, a declarat Dumitru Diacov în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Mai mult, Diacov a spus că președintele PDM, Pavel Filip, ar urma să fie candidatul democraților la funcția de premier sau de președinte al Parlamentului.

Amintim că, pe 16 martie, socialiștii și democrații au semnat acordul de constituire a majorității parlamentare. Partidului Democrat i-au revenit cinci portofolii din Guvernul Chicu. La nici o oră de la semnarea acordului, noii miniștri au depus jurământul: Cristina Lesnic la Reintegrare, Alexandru Pînzari la Apărare, Igor Șarov la Educație, Oleg Țulea la Externe, Sergiu Răilean la Economie.