Peste 50 de mii de doze de Pfizer au ajuns în țară. Alte peste 50 de mii vor sosi mâine

50 310 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, livrate gratuit prin intermediul platformei COVAX, au fost recepționate astăzi de Republica Moldova, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, citat de IPN. Alte 50 310 doze de același ser urmează să ajungă în țară vineri, 21 mai, astfel în total, fiind vorba de 100 620 de doze.

Dozele de vaccin vor fi păstrate în depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) și urmează să fie distribuite proporțional tuturor centrelor de vaccinare din țară pentru a fi imunizate toate categoriile de populație.

Potrivit MSMPS, livrările pe platforma COVAX vor continua în zilele următoare, cu 45 600 de doze de vaccin Astra Zeneca, care vor fi expediate pe 24 mai.

Vaccinul Pfizer este autorizat pentru utilizare în mai multe state, precum SUA, Canada, țările UE, Marea Britanie. Acesta a fost precalificat de OMS și aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului.

Republica Moldova a fost prima țară din Europa care a primit doze de vaccin împotriva COVID-19 prin intermediul Platformei COVAX. Anterior, au fost recepționate 86 970 de doze de vaccin, livrate de COVAX (2570 doze de Pfizer-BioNTech și 62 400 de doze de AstraZeneca).

Campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie, iar până astăzi, au fost vaccinate 264 380 de persoane. Pe 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Toate persoanele care doresc să se imunizeze o pot face în toate centrele de vaccinare din țară. Oamenii sunt îndemnați să se adreseze la medicul de familie sau să se programeze la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/peste-50-de-mii-de-doze-de-pfizer-au-7967_1081783.html#ixzz6vTpUVISP