Presa din Ucraina anunță că rușii de pregătesc pentru o aterizare în zonele Zatoka și Odesa

Presa din Ucraina transmite că autoritățile au remarcat acum câteva clipe desfășurarea grupurilor de nave ale flotei ruse în mare.

Unian relatează că soldații ruși continuă să se pregătească pentru o debarcare pe coasta Mării Negre în zonele Zatoka și Odessa. Acest lucru este raportat de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei pe Facebook .

„În Zona Operațională a Mării Negre, soldații ruși continuă să se pregătească pentru o operațiune de debarcare navală pe coasta Mării Negre a Ucrainei (regiunile Zatoka, Odesa)”, a spus Statul Major.

După cum a scris UNIAN, flota rusă de la Marea Neagră continuă tactica unităților terestre ale Federației Ruse.

Potrivit Statului Major General, din 2 martie, navele Federației Ruse cer ca nava civilă HELT să intre în zona de pericol a Mării Negre, astfel încât soldații ruși să se poată ascunde în spatele navei civile, iar soldații ruși de pe navele rusești să poată deschide focul.

Marți, 1 martie, armata rusă a lansat un atac cu rachete asupra unei baze militare din satul Loshchinovka, regiunea Odesa. Acest lucru a fost anunțat de primarul orașului Izmail, Andrey Abramchenko, precum și de șeful Consiliului Public din cadrul Administrației Regionale de Stat Odesa, Serghei Bratchuk.

Este a șaptea zi de când Rusia a invadat Ucraina. Parașutiști ruși au aterizat în Harkov și au atacat unul dintre spitalele militare ale orașului, potrivit Agenției Independente de Informații din Ucraina și oficialilor militari ucraineni. Martorii spun că bombardamentele au fost intensificate în oraș marți. Cel puțin 17 persoane au fost ucise marți la Harkov și zeci au fost rănite, potrivit autorităților. Miercuri este programată o a doua rundă de negocieri între oficialii ruși și ucraineni, după ce primele discuții dintre cele două părți, care au avut loc luni, s-au încheiat fără o concluzie concretă.