Președinta aleasă, invitată să efectueze o vizită în Polonia

Președinta aleasă, Maia Sandu, a fost invitată să efectueze o vizită în Polonia. Invitația a fost lansată în cadrul unei convorbiri telefonice a Maiei Sandu cu președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, transmite IPN.

Ambasada Poloniei la Chișinău precizează într-un comunicat de presă că în cadrul discuțiilor au fost abordate temele legate de intensificarea și consolidarea relațiilor bilaterale la nivel înalt, atât pe plan bilateral, cât și pe plan european.

Andrzej Duda a subliniat sprijinul Poloniei pentru direcția pro-occidentală a politicii Republicii Moldova, care are o susținere clară din partea majorității populației.

De asemenea, președintele Duda a atras atenția și asupra prezenței minorității naționale poloneze în Republica Moldova și asupra necesităților acesteia.

Într-o postare pe Facebook, Maia Sandu precizează că i-a mulțumit șefului statului polonez pentru felicitările adresate cu ocazia victoriei și pentru sprijinul Poloniei acordat Republicii Moldova. Părțile au discutat despre prioritățile importante pentru perioada următoare.

„Polonia a fost mereu un partener important pentru Moldova. Președintele Andrzej Duda m-a asigurat de sprijinul Poloniei în consolidarea democrației și în parcursul nostru european. Am discutat despre mandatul puternic oferit de popor pentru a lupta împotriva corupției. Astfel, vom apropia Moldova de Uniunea Europeană și o vom face mai puternică”, a menționat președinta aleasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *