Președintele cheamă fracțiunile parlamentare la consultări

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, are programate pentru vineri, 26 martie, consultări cu grupurile parlamentare, transmite IPN.

Primii la consultări sunt invitați deputații din Partidul Politic Șor (ora 13.00). Ulterior, vor avea loc consultări cu deputații din grupul parlamentar Pro Moldova (ora 13.30); cu deputații din Partidul Democrat (ora 14.00) și deputații din Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (14.30).

Cu deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate, președinta urmează să aibă consultări începând cu ora 15.00, iar cu parlamentarii din Partidul Socialiștilor – la ora 15.30.

Potrivit Președinției, consultările vor avea loc în sensul art.85 alin.(1) din Constituție, care prevede că, în cazul imposibilității formării Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni, președintele Republicii Moldova, după consultarea fracțiunilor parlamentare, poate să dizolve Parlamentul.

Joi, 25 martie, ședința în plen a Parlamentului nu a întrunit cvorumul pentru a pune în discuție cererea premierului desemnat Igor Grosu privind aprobarea listei Cabinetului de miniștri și programul de guvernare. Aceasta a fost a doua tentativă eșuată de numire a Guvernului plenipotențiar, prima tentativă consumandu-se în data de 11 februarie. Republica Moldova are un guvern în demisie deja de trei luni.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/presedintele-cheama-fractiunile-parlamentare-la-consultari-7965_1080595.html#ixzz6qCEYhzwi