Președinția nu operează cu ultimatumuri, declarație

„Președinția nu operează cu ultimatumuri – așa cum a anunțat anterior”, a declarat pentru IPN purtătoarea de cuvânt a instituției, Sorina Ștefârță, solicitată pentru o reacție în contextul declarațiilor liderului Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

Sorina Ștefârță a menționat că, în această săptămână, președintele Maia Sandu desfășoară̆ consultări cu societatea civilă, cu experți în drept și cu mai mulți actori sociali. Președinția va reveni ulterior cu detalii.

Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a declarat astăzi, 1 martie, în baza deciziilor Consiliului Republican din 27 februarie, că PSRM va continua pe parcursul acestei săptămâni consultările cu partidele din Parlament pentru a identifica cele mai bune modalități de ieșire din criză. Socialiștii îi solicită șefei statului să semneze decretul de desemnarea a candidatului la funcția de prim-ministru, propus de majoritatea parlamentară, până pe data de 9 martie. În caz contrar, „va recurge la acțiuni hotărâte pentru a stopa haosul politic”.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/presedintia-nu-opereaza-cu-ultimatumuri-declaratie-7965_1080032.html#ixzz6nwGosQbZ