Răniții în războiul din Ucraina, aduși la Chișinău. Primii trei, toți cetățeni străini, transportați zilele trecute

În Republica Moldova ar putea fi internate mai multe persoane rănite în războiul din Ucraina. Pe lângă Spitalul Militar din capitală, sunt pregătite în acest scop și alte instituții medicale publice. De altfel, primii trei răniți, toți cetățeni străini, au fost transportați zilele trecute la Chișinău. 

Este vorba despre o persoană de origine azeră, adusă în Republica Moldova prin intermediul canalelor diplomatice și două din Danemarca. Cetățeanul originar din Azerbaijan este, în prezent, internat la Institutul de Medicină Urgentă, iar ceilalți doi pacienți nu au avut nevoie de spitalizare.

„Nu au necesitat spitalizare, le-a fost acordată asistență, după care nu le-am mai urmărit traseul. Astăzi, aceste persoane nu se mai află în evidența Ministerului Sănătății”, a declarat Svetlana Nicolăescu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, într-o conferință de presă.

Potrivit Svetlanei Nicolăescu, de la începutul războiului, 103 refugiați ucraineni au solicitat asistență medicală în țara noastră. 42 de persoane au fost internate, dintre care 27 de copii. În prezent, rămân internați în spitale 35 de cetățeni ucraineni, fugiți din calea bombardamentelor. Majoritatea au probleme respiratorii, iar mulți dintre adulți se plâng de afecțiuni neurologice și digestive.