Reacția Președinției privind lansarea noilor consultări pentru desemnarea premierului

Președinția a venit cu o reacție în legătură cu cererea de a lansa noi consultări pentru desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru, menționând că a recepționat un extras din stenograma ședinței Parlamentului de astăzi, 18 martie. Administrația prezidențială precizează că noi consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare pot avea loc după consumarea efectelor decretului 16 martie, emis după consultările organizate de președintele țării în aceeași zi, transmite IPN.

De asemenea, Președinția menționează că a luat act de declarația candidatului la funcția de prim-ministru, Igor Grosu, în care acesta a menționat că va discuta cu fracțiunile și grupurile parlamentare în vederea obținerii sprijinului pentru învestirea Guvernului.

După negocierile cu fracțiunile parlamentare, președintele Maia Sandu a anunțat, marți, că a luat act de decizia Marianei Durleșteanu de a-și retrage candidatura de la funcția de prim-ministru. Având în vedere că nu există acum un candidat care să fie susținut de o majoritate formalizată, a decis să-l înainteze pe Igor Grosu la funcția de premier.

Miercuri, Partidul Socialiștilor a contestat la Curtea Constituțională decretul prezidențial de desemnare, iar astăzi, în plenul Parlamentului a anunțat crearea unei majorități parlamentare, care îl desemnează la funcția de premier pe actualul ambasador în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/reactia-presedintiei-privind-lansarea-noilor-consultari-pentru-desemnarea-premie-7965_1080413.html#ixzz6pXLofAWa