Reacția PSRM, după protestul de duminică: Au sfidat normele anti-pandemice și logica bunului simț

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se arată nedumerit de acțiunea de duminică, organizată în centrul Capitalei. „Au sfidat normele anti-pandemice, dar și logica bunului simț. Politicienii, care au criticat guvernarea zi de zi pentru numărul mare și în creștere de cazuri pozitive COVID-19, au călcat în picioare regula privind interzicerea manifestațiilor cu un număr mai mare de 50 de persoane. În consecință, amplificarea crizei pandemice este pe seama organizatorilor acțiunii de masă”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Potrivit socialiștilor, aceste acțiuni de protest au doar scopul de destabilizare a situației politice și de a provoca haos în țară.

„În același timp, constatăm o lipsă de coerență în cerințele care au sunat de pe scena acțiunii din centrul Capitalei. Unii au cerut unirea cu România, alții au îndemnat cetățenii să participe activ la alegerile parlamentare din țara vecină, alții au solicitat mai mult ajutor pentru fermierii sau intesificarea luptei cu corupția, alții au scandat demisia guvernului și alegeri parlamentare anticipate. Par stranii lozici de genul „Jos mafia”, care au sunat în ultmii 10 ani, în condițiile în care, printre participanții la manifestație au fost exact cei care au condus Republica Moldova în ultimii 10 ani, perioadă când a fost capturat statul, a fost furat miliardul și aeroportul, s-au înregistrat o sumedenie de ilegalități. Cetățenii nu pot înțelege cum astfel de politicieni ca Pavel Filip, Andrian Candu, Dorin Chirtoacă și alții care au furat acest stat din 2010, să îmbrace haina așa-numiților „luptători cu mafia” și să scandeze lozinci anti-corupție. Aceasta este ipocrizie curată”, se mai arată în comunicatul socialiștulor.

În context, PSRM cheamă deputații la dialog pe platforma parlamentară, subliniind că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile în 2021.

„PSRM a fost primul partid care s-a pronunțat de multe ori pentru dizolvarea actualului Parlament și pentru organizarea alegerilor anticipate. Mai mult, deputații PSRM au propus discuții informale cu alte patru partide parlamentare, pentru a elabora un plan de acțiuni privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate. Prin urmare, solicitarea protestatarilor de a fi organizate alegeri parlamentare anticipate vine să confirme poziția socialiștilor, dar și a președintelui țării, Igor Dodon, prezentată public mai demult. Chemăm repetat fracțiunile parlamentare la dialog pentru a decide pașii pentru organizarea scrutinului anticipat”, mai menționează sursa.

Menționăm că mii de oameni au venit duminică în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta împotriva corupției și a cere demisia actualului Guvern. Manifestanții au venit cu drapele și pancarde cu mesaje dedicate actualei conduceri a țării. Mitingul a durat aproximativ trei ore și jumătate, iar la final organizatorii au avut un îndemn către cetățeni: „Să venim aici, ori de câte ori președintele ales ne va chema.”

sursa:https://agora.md/stiri/81158/reactia-psrm-dupa-protestul-de-duminica-au-sfidat-normele-anti-pandemice-si-logica-bunului-simt?fbclid=IwAR0Qi2wqY2Qcv3TX7QWLwxUN75TmrLmqMXolb6OGFsMJOXa7hHId_qgYGmg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *