Republica Moldova s-a calificat în finala concursului Eurovision

Natalia Gordienco, care reprezintă în acest an Republica Moldova la concursul internațional de muzică Eurovision, cu piesa „Sugar”, s-a calificat în finală. Aceasta va avea loc sâmbătă, 22 mai, la Rotterdam, Olanda, transmite IPN.

Alături de Moldova, în cadrul celei de-a doua semifinale care a avut loc pe 20 mai, s-au mai calificat reprezentanții Albaniei, Serbiei, Bulgariei, Portugaliei, Islandei, San Marino, Suediei, Greciei și Finlandei.

În urma primei semifinale, care a avut loc pe 18 mai la Rotterdam, finaliști au devenit: Azerbaidjan, Belgia, Cipru, Israel, Lituania, Malta, Norvegia, Rusia, Suedia și Ucraina. România a ratat calificarea în finală.

La ediția precedentă, din 2019, ultima până la pandemie, reprezentanta Republicii Moldova, Anna Odobescu, nu s-a calificat în finală. Un an mai devreme, în 2018, formația „DoReDoS”, care a reprezentat Moldova la Eurovision cu piesa „My lucky day”, s-a clasat pe locul zece. Cel mai bun scor pe care l-a obținut Moldova vreodată a fost locul trei, performanță reușită de formația SunStroke Project în 2017.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/republica-moldova-s-a-calificat-in-finala-concursului-eurovision-7967_1081790.html#ixzz6vThwdG00