România a aprobat oferirea primului lot de 20 de mii de doze de vaccin Republicii Moldova

Un prim lot de 20 de mii de doze de vaccin, din cele 200 de mii promise, vor fi oferite Republicii Moldova de către România. O ordonanță în acest sens a fost aprobată în ședința Guvernului României din 24 februarie, transmite IPN.

Potrivit premierului român, Florin Cîțu, după ce va fi publicată ordonanța de urgență, va fi nevoie de o hotărâre de Guvern, care va fi luată pentru a fi siguri că dozele ajung în Republica Moldova cât mai rapid.

Președintele Maia Sandu, a salutat decizia Guvernului României și a remarcat că, aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. „Suntem recunoscători președintelui României, Klaus Iohannis, prim-ministrului României, Florin Cîțu, și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă”, a adăugat Maia Sandu.

Până la finele lunii februarie Moldova ar urma să primească încă 156 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, produs de compania Oxford/AstraZeneca, prin platforma COVAX. Conform datelor Ministerului Sănătății, în Republica Moldova, până la 24 februarie, bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a trecut de 180 de mii, iar numărul deceselor a depășit 3,8 mii.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/romania-a-aprobat-oferirea-primului-lot-de-20-de-7967_1079944.html#ixzz6nSjExByP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *