Șase persoane au fost diagnosticate recent cu COVID-19,  în raionul Fălești. Cazurile au fost atestate în satele Călugăr, Ișcălău, Sarata Veche, Chetriș.

În satul Călugăr au fost diagnosticați cu coronavirus soțul, mama și mătușa femeii, care acum câteva zile a fost internată cu simptome de coronavirus în Spitalul Clinic din Bălți. Bărbatul femeii are 43 de ani și muncește ca șofer de cursă lungă. Cu două zile în urmă acesta s-a întors din România, scrie nordnews.

Potrivit reprezentanților Centrului Sănătate Publică Fălești, inițial, bărbatul nu prezenta simptome de coronavirus. Mama femeii are 71 de ani și era grav bolnavă. Toți trei membrii familiei au fost internați în Spitalul Clinic din Bălți, Secția Boli Infecțioase.

Potrivit reprezentantului Centrului Sănătate Publică Fălești, Iurii Bobu, cu coronavirus s-au infectat și câțiva angajați de la fabrica de jucării pentru ouă „Kinder” din orașul Fălești.

În satul Sarata Veche a fost infectat un bărbat de 60 de ani, soția căruia activează la fabrica de jucării pentru ouă „ Kinder”. În Satul Ișcălău, diagnosticat cu COVID-19,  a fost un bărbat de 50 de ani care muncește la aceiași fabrică. Tot acolo activează și o locuitoare a satului Chetriș în vârstă de 49 de ani care de asemenea a fost diagnosticată cu coronavirus.

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 se ridică la 505, după ce ieri autoritățile au confirmat alte 82 de cazuri de îmbolnăvire cu noul virus.

sursa agora.md