Se atestă o diminuare a numărului de noi cazuri de infectare cu COVID-19, oficiali

Se atestă o diminuare a numărului de noi cazuri de infectare cu COVID-19, arată datele statistice prezentate de oficialii din cadrul Guvernului la o ședință cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Membrii Cabinetului de Miniștri în exercițiu condus de prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi cred că acest fapt se datorează instituirii stării de urgență și vaccinării, transmite IPN.

Oficialii mai susțin că în contextul reluării parțiale a procesului de învățământ este necesar să fie concentrate eforturile pe vaccinarea deplină a cadrelor didactice din toată țara. „Securitatea vieții și sănătății reprezintă principala prioritate și, în eventualitatea unui nou val al pandemiei, se impun în continuare eforturi și vigilență maximă”, a scris într-o postare pe Facebook Zinaida Greceanîi.

Membrii Guvernului sunt de părere că este importantă intensificarea procesului de imunizare. În acest context, s-a discutat despre procesul de aprovizionare a sistemului public de sănătate cu noi loturi de doze de vaccin anti-COVID-19.

Și deputații PDM cred că imunizarea anti-COVID rămâne unica posibilitate de a salva vieți omenești și, în caz de îmbolnăvire, de a dezvolta forme mai ușoare ale bolii. În acest sens, președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, deputatul PDM, Ghenadie Buza, a adresat un demers Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale prin care solicită urgentarea includerii în lista de vaccinare anti-COVID a funcționarilor publici și persoanelor de demnitate publică (primari, președinți de raioane, vicepreședinți etc).

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/se-atesta-o-diminuare-a-numarului-de-noi-cazuri-7965_1081120.html#ixzz6sYZKKsY6